- Anunci guardat amb èxit
- Josep Boix By
|
Divendres 20 de gener, els alumnes d’Emprenedoria de 4t d'ESO van visitar les instal·lacions de Torre Barrina, on van poder participar d'un taller. Aquest tenia com a objectiu que els estudiants aprenguessin a elaborar un catàleg de productes comercials. El taller, juntament amb altres activitats, com la venda d'aliments al centre durant les festivitats, vol dinamitzar el dia a dia de la cooperativa Euroeats, una iniciativa emprenedora emmarcada dins del projecte Empresa Jove Europea (EJE). Acabant el curs, els membres de la cooperativa vendran productes d'un altre territori de l'Estat en un mercat de l'Hospitalet.
|
- Anunci guardat amb èxit
- Anna Bistué By
El dilluns 23 de gener els alumnes de 2n de Batxillerat Humanístic van assistir a dues conferències a la Universitat de Barcelona. Els temes de les xerrades formen part del currículum de Llatí i Grec de 2n de Batxillerat, ja treballats prèviament a classe, i suposen un dels primers contactes dels nostres alumnes amb el món universitari.
Aquest any el tema de la conferència de Llatí era “Eco i Narcís, d’Ovidi a nosaltres”, a càrrec del Dr. Javier Velaza Frías, professor de Filologia Llatina i Degà de la Facultat de Filologia i Comunicació de la UB, i el tema de la conferència de Grec era “Sòcrates en escena: els Núvols d’Aristòfanes i els (anti)herois de la comèdia”, a càrrec de la Dra. Pilar Gómez Cardó, professora de Filologia Grega (UB). La sortida ha estat ben profitosa perquè, abans de les xerrades, ens hem passejat per les instal·lacions de l'edifici històric de la UB i, quan han acabat les conferències, hem visitat les restes de Bàrcino, la Barcelona romana!
|
|
|
- Anunci guardat amb èxit
- Anna Bistué By
Dimarts 13 de desembre l’alumnat d’Humanístic de 4t d'ESO i de Batxillerat ha visitat Tàrraco, les restes romanes de Tarragona. Tot i que les previsions meteorològiques semblaven voler-nos aigualir la sortida, el temps ha acabat aguantant i només ens ha plogut al final del recorregut.
Aquesta vegada hem començat la nostra visita per les restes del teatre i del fòrum de la colònia; després, hem pogut admirar l’urbanisme que lluïa Tàrraco al s. II dC, gràcies a una gran maqueta que es conserva a l'Antiga Audiència, a la Plaça del Pallol. Després d’admirar les pedres ciclòpies de part del recorregut de les muralles, hem visitat les restes del gran circ que travessava la ciutat i, finalment, hem acabat la nostra visita a l'amfiteatre, les restes del qual ja justifiquen, per elles mateixes, que Tàrraco hagi estat declarada per la UNESCO patrimoni de la humanitat |
|
- Anunci guardat amb èxit
- Nuria Rubio By
El proppassat divendres els alumnes de 4t d'ESO i 1r de batxillerat van anar al Teatre Joventut a veure El mar: visió d'uns nens que no l'han vist mai.
Aquesta obra, que explica uns fets reals, ens transporta a l'any 1934 a l'escola d'un petit poble de Burgos on acaba d'arribar un nou mestre que canviarà la vida dels seus alumnes. Enmig de la misèria, l'aïllament i la falta de recursos d'un petita escola rural, el mestre Antoni Benaiges somia un futur millor pels seus alumnes. Es busca la vida per aconseguir una impremta per a l'escola i comença a editar una revista amb els escrits dels seus alumnes, fins i tot els dels més petits. Una d'aquestes revistes està dedicada al mar: els alumnes descriuen el mar sense haver-lo vist mai i, sense adonar-se'n, acaben fent poesia. L'any 1936, Antoni Benaiges, que era català, va prometre als seus alumnes que els portaria a veure el mar aquell estiu, a la seva casa natal. Però al juliol esclata la Guerra Civil i aquell món que somiaven, desapareix... L'obra, a més de tenir un final colpidor que ens recorda el passat del nostre país, és sobretot una reflexió sobre l'educació com a eina per transformar el món i somiar amb un futur millor.
Ha estat emotiu, la veritat!
|
|
- Anunci guardat amb èxit
- Montse Alonso By
El passat dijous 24 de novembre, els alumnes de 2n d’ESO van fer una sortida al Museu de la Música. L’objectiu era que l’alumnat pogués veure de prop una gran quantitat d’instruments de totes les famílies i èpoques. Amb l’ajuda de l’Aina, la guia que anava fent totes les explicacions, els alumnes van poder contextualitzar l’època i l’estil musical dels instruments exposats, des del cant gregorià i les primeres polifonies fins als inicis de la tecnologia musical, passant per les músiques del món. Durant tota la visita, els alumnes havien de prendre apunts sobre instruments de diferents famílies per facilitar, posteriorment, el seu estudi a l’aula. La visita va acabar a la Sala d'Interactius, on tot l’alumnat va poder tocar i experimentar amb diferents instruments. |
|
|
Àlbum de la sortida |