Què és un servei comunitari?

El servei comunitari o Aprenentatge Servei (APS) és una proposta educativa que combina processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat, en el qual els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l'entorn amb l'objectiu de millorar-lo.

La nostra proposta comença a 3r d'ESO on l'alumnat prepara cinc projectes: Nubòtica, Juguem sense barreres, Connecta code, Connecta jove i banc de sang on, a partir d´una formació, es realitza un servei a la comunitat que els consciència de les problemàtiques socials i, a més, els ajuda a adonar-se que ells poden posar el seu granet de sorra per construir un món millor.

El projecte "Connecta jove" el fem en col·laboració amb Fundesplai a l’esplai Jove Bellvitge. Aquest projecte apropa als nostres alumnes a la problemàtica  de “l’escletxa digital” que pateixen  els nostres avis. Així els nostres alumnes ensenyaran a utilitzar les noves tecnologies als avis.

També a l'Esplai duen a terme el projecte “Connecta Code” on  els nostres alumnes es formen per ajudar a impartir tallers d’informàtica a nens i nenes que no s’hi han aproximat.