El nostre Institut

L’Institut Europa és un centre públic arrelat al barri de Bellvitge, on realitza la seva tasca educativa des de l’inici de la dècada dels 70.

Actualment imparteix ensenyaments d'ESO i Batxillerat (en les modalitats de Ciències i tecnologia i Humanitats i ciències socials.

Caracteritzat pel seu tarannà integrador i innovador, té com a objectiu la promoció social i personal de l’alumnat, a traves de l’èxit educatiu, entès com l’assoliment d’objectius segons el propi ritme d’aprenentatge i la continuïtat formativa post obligatòria. Formar persones amb una visió global, responsables, amb esperit crític i socialment compromeses.

Tota la informació que busques en un clic.

scio te posse

El nostre lema —se que tu pots— neix de la confiança en el nostre alumnat i les seves capacitats i ens empeny a oferir un ensenyament de qualitat, equitatiu, inclusiu i participatiu.

Trets característics

El projecte educatiu gira al voltant de tres punts bàsics: la promoció acadèmica, la tutoria i les famílies.

L'aprenentatge competencial, on l'ús de les TIC i de l'anglès hi tenen un paper protagonista.

L'equip de tutors que treballa de forma individualitzada amb l'alumnat i braç a braç amb les famílies.

Creant-se així  les sinergies necessàries per tal d'aconseguir l’èxit educatiu.

Plans i programes

Participem en diversos programes acadèmics orientats a la millora de l’aprenentatge de l’alumnat.

Amb aquest objectiu dissenyem projectes Erasmus+, l’auxiliar de conversa en anglès, el Pla Català de l'Esport, el Programa POA d'Orientació i Acompanyament, Empresa Jove Europea i oferim tallers d'estudi assistit. .

Recursos

Per tal d'assolir els nostres objectius d’aprenentatge comptem amb pissarres digitals a totes les aules i facilitem portàtils al nostres alumnes.

Disposem de laboratoris i aules específiques per a les ciències, la tecnologia, la música i les arts plàstiques.

I, el què és més important, comptem amb un equip humà que treballa coordinadament per assolir un mateix objectiu: l’aprenentatge i el creixement personal dels nostres alumnes.