Visitem la Seu Provincial de l’Instituto Nacional de Estadística

El divendres passat, dia 10 de març, els alumnes de 1r de batxillerat de les modalitats de Ciències Socials, Tecnològic i Científic vam anar a l’institut Nacional d’Estadística acompanyats per Blanca Gómez i Laura Moll.

Vam arribar-hi cap a les 10 i, després d’un breu descans en què tothom va esmorzar,  a  les 10:30 ens donaren la benvinguda a l’Institut Nacional d’Estadística i hi entràrem. Dues treballadores, primer de tot, ens feren una petita enquesta que, al final de l’activitat, vam utilitzar com a model per crear estadístiques nosaltres mateixos. En segon lloc, ens explicaren molts conceptes com Lrpf, com feien estadístiques pas per pas, per què són importants, què ens aporten a la societat, per què són necessàries… I perquè, ho entenguéssim millor, van utilitzar vídeos i jocs creats per l’oficina.

Després d’un altre breu descans a les 12:15 de 10 minuts, vam jugar a jocs; un consistia a planificar la construcció d’una ciutat: depenent del percentatge de la gent gran, la gent jove, les famílies… construiríem una universitat o una residència. Un altre joc a què vam jugar consistia a encertar la resposta veritable seleccionant-la entre diverses opcions, i les preguntes estaven basades  en aspectes relacionats amb Espanya o la Unió Europea.

Vam acabar la sortida posant en marxa els coneixements adquirits sobre les estadístiques fent-ne per grups de 4 alumnes. Les estadístiques es referien a factors com quin sexe veu més la tele, o utilitza més el Whatsapp, o quin percentatge ha fet dieta, i en conjunt, com a grup, quina és l’edat, l’altura i el pes mitjans.