Fem Química al Laboratori de la UB

El dilluns 30 de gener, els estudiants de química de 1r i 2n de Batxillerat hem anat de visita a la Facultat de Química. L’activitat “Fem Química al Laboratori” l’organitza la Universitat de Barcelona per alumnes d’institut, on ens permeten gaudir d’un dia a un laboratori fent tot tipus d’experiments.

Hem pogut analitzar un analgèsic comercial, emprant una cromatografia en capa fina. Hem jugat a ser detectius criminòlegs, determinant si hi havia restes de sang en quatre mostres de l’escena d’un crim. Hem experimentat el fred extrem del gel sec i el nitrogen líquid (algú de poc no perd un dit de la mà!!!!). Hem manipulat productes químics en reaccions a petita escala, i els efectes de la llum sobre diferents substàncies.

També hem pogut visitar diferents espais de la facultat de química. Hem vist les impressionants aules en forma d’amfiteatre amb capacitat per a cent persones. Ens han mostrat la sala d’aparells del departament de química orgànica, on hem vist com analitzar compostos químics per diferents mètodes: espectroscòpia Infraroja, ultra-violeta i de fluorescència. I per últim, hem viatjat a les profunditats de la facultat per veure el seus secrets amagats, els aparells d’alt camp de Ressonància Magnètica Nuclear.