El cafè de la granota

El proppassat  dinou d’abril, els alumnes de segon de batxillerat vam anar a veure una adaptació del recull de contes d’en Jesús Moncada, titulat El cafè de la granota.

Prèviament, havíem llegit el llibre puix que es tracta d’una de les lectures prescriptives d’aquest curs. Però fou la representació, un tant peculiar, la que va captar la nostra atenció totalment tant per la posada en escena com per la tria dels textos representats.

La companyia, formada bàsicament per actors lleidatans, va plasmar de manera acurada el parlar nord-occidental propi de l’autor i la posada en escena, tot i que senzilla, permetia a l’espectador viure les converses dins del cafè. L’estil de l’autor es va mantenir i la inclusió de fragments d’altres obres ens van permetre endinsar-nos més en el seu món literari.

En acabat, ens vàrem fotografiar a l’entrada amb un dels actors, en Ferran Aixalà, que ens va felicitar pel nostre saber fer com a espectadors. Tots vam agrair aquest gest. Per cert, si voleu veure l’actor en qüestió, podeu fer-ho al programa Còmics de TV3 dels dissabtes al vespre.