Sortida de l'alumnat de 1r de Batxillerat a l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), per descobrir la tasca d'aquest organisme de la Generalitat i conèixer els recursos que ens ofereix la seva web.

Acomiadem aquesta promoció de batxillerat amb una barreja de sentiments: ens alegra veure fins a on han arribat, després de dos cursos que no han estat gens fàcils, i haver superat la pandèmia; ens fa il·lusió saber que ara començaran la seva pròpia trajectòria, demostrant, amb orgull, que poden ser les i els millors. Però també els trobarem a faltar: no han deixat indiferent a ningú, el que se'n diu "genio y figura"...

Felicitats a totes i tots.

Torna la Murder Party! De nou, l'alumnat de 2n de Batxillerat ha estat convidat a una glamurosa festa al Hollywood dels anys 50. El que en un principi hauria de ser una vetllada encantadora es convertirà en una complicada teranyina de venjança, poder, enveja, interessos i oportunitats on tots els assistents quedaran atrapats. Només amb intel·ligència i astúcia es pot escapar.

La Murder Party és una divertida manera de practicar l'anglès durant 3 hores. L'alumnat de 2n de Batxillerat i part del claustre del centre, caracteritzats de l'època, passen aquesta agradable estona en la qual la diversió i l'aprenentatge van units de la mà.

A les classes de Filosofia de 1r de Batxillerat hem estat treballant eines per millorar el pensament analític. A partir de les indicacions de la formació "Thinker Analytix", hem après a debatre amb arguments més constructius i a fer una millor exposició de les nostres idees. Alguns dels continguts que hem après aquest curs han sigut: distingir entre una idea principal i idees secundàries, així com entre els arguments a favor i les objeccions; distingir l'evidència de la causa; detectar si un argument és d'una sola premissa, copremissa, subpremissa o de premisses independents; saber avaluar les inferències i detectar la veracitat o falsedat de les premisses; i, finalment, avaluar un argument sencer.

Gràcies a tot l'equip de "Thinker Analytix", i, especialment, a Nate Otey per la seva dedicació i suport.

Els alumnes de 1r de Batxillerat han fet la seva primera presentació del que seran els seus treballs de recerca. Avui han explicat el tema, la hipòtesi que volen defensar i una possible part pràctica a desenvolupar.

Entre tots ens hem ajudat i ens hem donat idees. Ha sigut una tutoria amb molta cohesió de grup!