Oops!! Ho hem tornat a fer. Bé, volem dir que els nostres alumnes ho han tornat a fer. Si l'any passat els 13 alumnes que es presentaven a les PAU les van aprovar, aquest curs 19-20 no han volgut ser menys i han tornat a aprovar el 100% de les noies i nois. La veritat és que tota la família de l'Europa n'estem molt contents i molt orgullosos. Des d'aquí volem felicitar-los a tots i desitjar-los moltíssima sort a la facultat que hagin triat.

Enhorabona !

El passat divendres dia 26 de juny, malgrat totes les dificultats per fer actes multitudinaris, la Inspecció d’ Ensenyament ens va autoritzar la celebració de la festa de graduació dels alumnes de 2n de batxillerat, a la qual va assistir, a part dels alumnes, dels professors, dels pares i representants de l’AMPA, la nostra inspectora Manuela Navarro.

Va ser un acte molt important per a ells, ple de records dels bons moments passats amb nosaltres, viatges, sortides, crèdits de síntesi, classes on-line, i un munt d’anècdotes. Vam aprofitar el moment per reconèixer el seu esforç durant aquests anys i especialment el d’aquests últims mesos de confinament, i els vam desitjar molta sort en el seu futur, i que mai oblidin aquests moments i aquest Institut que sempre tindrà les portes obertes per a ells.

El moment més emotiu, com cada any, va ser quan van sortir al pati i van dir adéu a l'Institut amb el llançament dels birrets.

[FOTOS] de la graduació

Saps què és l'estètica? Saps què significa que l'art pot ser subversiu? Saps la diferència entre un artista i un artesà? Saps què vol dir que l'art pot convertir una cara en un rostre? Els alumnes de Filosofia de 1r de batxillerat t'ho expliquem en aquests vídeos que hem creat per donar resposta a les preguntes més freqüents (FAQ) sobre la filosofia de l'art. Desitgem poder resoldre els teus dubtes!

#JoEmQuedoACasa #JoAprencACasa

Coneixeu la Clara Gispert i el Manuel Dabove?Són dos artistes que es dediquen professionalment al món de la música, l'art de les muses: componen la seva pròpia música i la lletra de les seves cançons. Nosaltres, els alumnes de 1r de batxillerat, hem tingut la sort de poder parlar amb ells directament i fer-los una entrevista per conèixer de prop com viuen l'art musical. Gràcies a la seva disponibilitat, hem pogut acabar de relacionar els conceptes filosòfics sobre estètica que hem treballat a classe de Filosofia, amb la vessant més pràctica i real del món artístic. Si vols veure quines preguntes els vam fer, i què ens van respondre, ho pots veure aquí! Jo de tu, no m'ho perdria!

Per cert ja podeu gaudir del seu últim treball: "WALK WITH YOU" i de la resta de la seva música al seu canal de Youtube

#JoEmQuedoACasa #JoAprencACasa

Els dies van passant i continuem a casa, però l'Institut no tanca i hem de seguir amb la nostra feina i hem d'aprofitar els recursos que tenim a l'abast per poder continuar amb "normalitat". Aquest és un bon moment per fer una Escape Room online. Aquest exemple que es mostra ho està realitzant l'alumnat de 2n de Batxillerat durant aquesta setmana. El títol: "Democràcia segrestada" i la missió de l'alumnat és evitar el cop d'estat del 23 de febrer de 1981.

Per poder fer un seguiment, s'ha dividit a la classe en grups de cinc persones, i cada dia un grup realitzarà l'Escape. Aquí teniu l'enllaç per si voleu realitzar-la:

#JoEmQuedoACasa #JoAprencACasa

Mentre un grup fa l'Escape, la resta treballarà amb la següent aplicació: Edpuzzle. Amb aquesta eina els alumnes treballen uns vídeos i repassen tots els continguts del curs.

    1. La restauració
    2. La Guerra Civil espayola
    3. Catalanisme al segle XIX
    4. La Segunda República

Quan tots els grups facin l'Escape, realitzarem un QUZZIZ per repassar els conceptes treballats.