Els alumnes de 3r ESO estem treballant, a Socials, els diferents tipus d'energies: les convencionals i les alternatives. Per entendre’n una mica millor les característiques i els problemes o avantatges que implica fer-ne ús d'algunes, vam anar a Sabadell, al Museu del Gas, per fer un joc de rol en el qual havíem d'apostar per diferents tipus d'energies i veure, a través de càlculs, de quina manera afectarien el medi ambient en el transcurs d'un any i, també, a llarg termini.

Tarda d'esport al Poliesportiu Sergio Manzano. Amb un total de cinc equips, alumnes de diversos cursos d'ESO i Batxillerat van participar a al trobada interinstituts de bàsquet 3x3 que organitza el Consell esportiu de L'Hospitalet.

Tots els equips van jugar, de forma esportiva i demostrant un elavat grau de combativitat i competint a un gran nivell.

Enhorabona !

L’alumnat de l’Aula d’Acollida ha assistit a un taller de cal.ligrafia japonesa impartit a Casa Àsia, dintre del recinte Modernista de Sant Pau.

Prèviament al taller, hem fet una visita guiada per conèixer l’obra de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner.

Posteriorment, ens hem dirigit a Casa Àsia, a l’Escola Bambú, per rebre una classe de cal.ligrafia japonesa impartida pel professor Yoshihira Hioki molt interessant i divertida. Els alumnes han après que la cal.ligrafia és una de les arts més antigues valorades no només al Japó, sinó, també al seu país d’origen, la Xina. És un art molt lligat amb l’escriptura Kanji, Hiragana i Katakana.

El professor Yoshihira ha parlat de l’origen i el desenvolupament d’alguns símbols en l’escriptura Kanji. També ha ensenyat als alumnes l’actitud i disciplina quan es realitza la cal.ligrafia, la concepció que en tenen, l’actitud dels japonesos i japoneses davant els objectes i, sobretot, com s’escriu i la diferència del traç. Al taller, amb el pinzell de bambú “suzuri”, la tinta xinesa vegetal i paper d’arròs, l’alumnat ha anat elaborant les seves creacions a partir de models.

L’experiència ha estat molt enriquidora per a tothom!

Petita recomanació bibliogràfica: El elogio de la Sombra, de Tanizaki, Junichiro. Ed. Siruela.

Un any més, els nostres alumnes han gaudit d'un divendres de Carnestoltes.

El passat 9 de febrer, tots els que es van voler disfressar van poder fer-ho amb els seus companys i fins i tot van participar al concurs de disfresses.