El 2 de juny, els alumnes de 4t d'ESO, vam anar de viatge de fi de curs a Port Aventura. Vam anar en un tren de rodalies molt còmode que vam agafar en el seu origen, a l'estació de França. Vam ocupar tot un vagó!

Ens vam quedar a l'hotel El Paso dues nits. La veritat és que ens ho vam passar molt bé. Ens va acompanyar molt el temps i l'hotel, que no estava massa ple perquè era temporada baixa. Per tant, vam poder gaudir de tots els serveis, inclosa la magnífica piscina que inagurava la temporada d'estiu el dia que vam arribar.

A més a més de tot això, el parc d'atraccions, que vam tenir la sort de visitar a hores en les quals no hi havia tant de flux de visitants. No vam haver de fer les típiques llargues cues per poder pujar a les atraccions, tot un luxe.

La primera nit, ens va costar una mica agafar el son i, per tant, vam donar una mica de feina als professors que ens acompanyaven però la segona nit ja van poder dormir tranquils perquè vam caure morts. Alguns, fins i tot ens vam adormir amb la roba posada.

Bé, resumint, tret d'algunes insignificàncies, el nostre acomiadament de l'ESO ha estat tot un èxit. Un viatge rodó en tots els sentits.

El passat dimecres dia 26 de febrer els alumnes de la optativa de Biologia de 4t ESO vam visitar l´exposició "De la Lucy a l´Home dels gels. Els orígens de l´ésser humà", al Centre Cultural Sanfeliu a l´Hospitalet de Llobregat.
Aquesta exposició explica de forma molt lúdica i entenedora com es va produir l´evolució de la vida des dels seus primers estadis fins a l´arribada de la nostra espècie, dedicant especial atenció a explicar el procés d´hominització; és a dir, com, on i quan ens férem humans.
Els alumnes van disfrutar molt amb les activitats que la monitora va preparar i observant les mostres de cranis i restes pèlviques reals d´homínids que van tenir l´oportunitat de tocar i analitzar.

El que tirem per la cisterna del vàter desapareix? Els alumnes de 4t d’ESO i 1r de batxillerat científics i tecnològics van poder comprovar que no. El dilluns 25 de febrer vam visitar l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) del baix Llobregat.

Està ubicada al municipi del Prat de Llobregat, al delta del riu Llobregat, i tracta les aigües del sistema de sanejament del Baix Llobregat, una zona amb una forta implantació industrial formada pels municipis següents: Barcelona (35% de les aigües), Cornellà de Llobregat, el Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló i Sant Just Desvern. És una de les plantes de sanejament d’aigües residuals més grans i modernes d’Europa ja que pot tractar 420 milions de litres al dia, l’equivalent a l’ús d’aigua de dos milions d’habitants i les activitats econòmiques associades

Yesterday the students of the 4th Year of ESO went to the History Museum of Catalonia to take part in a gymkhana organised by the History and English departments. The activity consisted in looking for information and answering 20 questions about some important events that happened in Catalonia during the XIXth and XXth ? century. They worked hard trying to get the information and win.